Ja pozwolę sobie trochę temat odświeżyć i porównać autentyczność osób z pierwszej części "The Gable Film" i (rzekomej), a jednak prawdziwej drugiej części, na której widzimy zmasakrowanego
mężczyznę.
Na początek przytoczę linki do filmów, które porównywałem
The Gable Film - fullThe Gable Film 2I - The Gable Film
II - The Gable Film 2
xx:xx - czas z filmu
Porównanie nr1:
I - 1:32
II - 1:01
Wniosek: Widzimy mężczyznę o długich, ciemnych włosach.
Porównanie nr2:
I- 2:18
II - 0:12
Wniosek: Samochód! Kolejny dowód na powiązanie filmów.
Wniosek nr1:
I - 2:35:50
Widzimy tutaj mężczyznę kamerującego wszystko co dzieje się dookoła. Ma on krótkie włosy i (chyba) nosi okulary. Możemy tutaj porównać tylko włosy, ponieważ nie wiemy czy mężczyzna z długimi włosami nosi okulary (nie widzimy jego twarzy). I teraz zastanówmy się przez cały The Gable Film kamerowana jest osoba z długimi włosami, która na TGB2 nie ma nóg i oczywście jest martwa. Dlaczego ona skoro nie widzieliśmy jej z kamerą a osoba, która uciekała przed monstrum miała kamerę?! Musiała być z cała pewnością w samochodzie ta druga osoba (długie włosy), ponieważ w USA kierowca siedzi po lewej stronie, a kamerzysta znajduje się po prawej.
Wniosek nr2:
Odnosząc się do poprzedniego czasu ok. sek. później kamerzysta podczas jazdy uchwytuje w kadr jakieś zwierzę tutaj też nie wiemy czy to jest tamtejsza fauna czy może monstrum, które zabiło mężczyznę z długimi włosami, ponieważ zainsteresowało go zwierzę i chciał je uchwycić co skończyło się dla niego śmiercią.
Ciekawostka:
Ciężko jest to dojrzeć, ale "to coś" zanim wyruszyło do ataku zaryczało widoczne bardzo słabo w 3:10~11 tak mniej-więcej.
Pytanie:
Były dwie osoby, więc co z tą drugą?! Jak widzimy podczas odnalezienia zwłok samochód stoi przy drodze co oznacza, że kamerzysta sam daleko odejść nie mógł, więc co z nim?!
Małe spostrzeżenie:
W jednym i drugim filmie nie ma dźwięku (na pewno), ponieważ policja używa do komunikowania się z widzami poprzez tekst zapisany na kartkach co oznacza, że nie mogło być w tamtych czasach dźwięku. Na pewno gdyby był było by bardziej pewne czy jest to niedzwiedź.
Moim zdaniem to nie może być niedźwiedź ze względu na sposób poruszania się, ale też uzębienie.
Co wy o tym wszystkim co przytoczyłem sądzicie?!
Pozdrawiam