Cytuj:
1. Nie więcej niż 3 aktywne zagadki na tydzień.
2. Nie więcej niż 5 punktów do zdobycia + ew. słynny bonus.
3. Czas trwana zagadki - 1 tydzień od momentu założenia.
4. Zagadki kryptozoologiczne (ze względu na status "na skraju wymarcia") punktowane są podwójnie.
5. Powtarzające się obrazki w zagadkach zostaną usunięte.
1. W sumie, jakoś ilosć "aktywnych" zagadek, mało przeszkadza, przynajmniej mi, więc uważam, że równie dobrze, te 4 czy 5 zagadek mogło by być aktywne. Zresztą, akurat ten punkt, to mały pikuś, gdyż na "dziś" raczej nie zanosi się na to, by takowych 5 zagadek na raz, było, że tak to nazwę - "czynnych".
Ale tak jak to mówiłem, to mały szczegół.
2. Ok.
3. 1 tydzień - 2 tygodnie
Szkoła, studia, robota....niektórzy raczej nie będą mieli w ogóle głowy do wzięcia udziału w zagadkach jak i do ich rozwiązania...
4. Czy ja wiem czy to konieczne...
5. Ok.
O, nawet ten Stefan i jego zachowanie z przykładu numer 1, kogoś mi przypomina....hmmmm...no tak to JA
.
No i to tyle....
A jednak nie...
Jestem PRZECIW, pomysłowi by zakładający zagadki, otrzymywali punkty.
Raz, że już od samego początku działu QW, punkty zdobywali, jedynie ci którzy w zagadkach odpowiadali.
Dwa, że na forach z których owy pomysł z zagadkami, "wprowadziłem" tutaj, takich zwyczajów nie było, niezależnie od tego jak dużo osób, brało stały udział w zagadkach.
I tyle.
Zresztą, zobaczmy jak potoczą sie sprawy z obecnymi zagadkami. Na dzień dzisiejszy mamy raptem 3 osoby, które stale będą brać udział w QW i w miarę regularnie(mam nadzieje) będą zadawać zagadki.
3 osoby, w porywach 4 to za mało.
Ktoś na SB, pytał się niedawno czy będzie ranking zagadek 08/09.
Na chwilę obecną, opcja "zawieszenia" rankingu, jest jak najbardziej możliwa.