"Kiedrzu" napisał(a):
Cóż, ja na takową edycje(o ile będzie), już zbieram kase....póki co zza oceanu Lucas i spółka siedza cicho i nic o takowym wydaniu nie mówią, ale to może być niespodzianka.
A na
www.star-wars.pl to czasem wchodzisz? Bodajże od pół roku trąbią o tej edycji. Z tego co pamiętam ma kosztować 239 zł i być wydana w dwóch wersjach pudełka. Poszperaj w archiwum niusów a znajdziesz.
"Kiedrzu" napisał(a):
Warto wspomnieć, iż kiedyś wydawane były wspaniałe Albumy, Przewodniki, po świecie SW...a teraz ?
Całkiem niedawno udało mi się odkupić od kumpla komiks "Opowieści Jedi" - obie części!
Ehh... ta kreska... te realia, pierwsze eksploracje, miecze świetlne z kabelkiem (;P), pierwsze blastery... coś cudnego.
"Kiedrzu" napisał(a):
Teraz jak chodze po antykwariatach to tylko nowsze ksiązki są, a zarówno jak tą trylogie jak i inne ksiązki(Opowieści łowców nagród, Opowieści z Kantyny Mos Eisley), to jak nie ma tak nie ma.
No to moja mieścina jest zacofana. Dostać można właściwie niewiele ponad wymienione przez Ciebie tytuły, o nowościach nie wspominam bo to rzadkość niczym diament na Arktyce. Wpadaj do Mińska spod Wa-wy, będziesz mógł powyższymi tytułami wyładować samochód
Z tego co widzę u mnie nikt nie interesuje się GW, bo ani książki, ani filmy, ani płyty, ani gry się nie sprzedają.
PS. Taka anegdotka: Premiera Empire at war, biegnę do sklepu, myślałem że nawet jednego egzemplarza nie dostanę. Patrzę - cała półka z grami Star Wars. Ekstra, biorę jedną idę do kasy, sprzedawca patrzy i wzdycha - "O... to chociaż jedna..." Pytam się ile egzemplarzy sprowadzili: 20.
Kilka tygodni później....
Ten sam sklep, ten sam sprzedawca, ten sam Chupas. ;P Wchodzę kupić dodatek do Empire at War - patrzę: 2 na półce. Biorę jeden, pytam się sprzedawcy: "Co, dobrze się sprzedają?" Odpowiedź: "No nie za bardzo, zamówiliśmy tylko dwa bo z poprzedniej części sprzedały się dwie sztuki".
Smutne