JanPe napisał(a):
Nessie, lgenda kryptozoologii. Choć wielu badaczy pewnie zaczynało swą karierę od usłyszenia o tym stworzeniu, to według mię nie istnieje.
Tak naprawdę to przykre , że nikt z Was niewierzy w Nessie . Ale gdyby ktoś z was ją ( lub jego ) ujrzał , nie zawsze chciałby o tym mówić . Ale zazwyczaj każdy chce się pochwalić co widział , czy to prawda czy nie . Większość może uwierzy , ale ci którzy w to niewierzą , raczej nie przyznają ci racji . I gdy masz te świadomość że naprawde widziałeś nessie a ludzie twierdzą że to tylko pień lub jakaś kłoda to powiedzmy szczerze , jak można pomylić potwora z drzewem ?! Ja niechciałem się dzielić tym co widziałem , ale z ciekawości zajrzałem na różne blogi w których mowa jest o nessie . Naprawde aż tak mało ludzi naprawde nie wierzy w potwora . Dlatego przykre jest że niewierzycie , a ja nie będę wam próbował wcisnąć kolejnej fałszywej opowieści ponieważ to działo się naprawdę . Był lipiec , 2006 r. , wybrałem się nad jezioro by odpocząć , i podziwiać naprawde piękne widoki , nie przyjechałem dla jakiejś ,, legendy " ale na zwyczajne wakacje . Było około godziny 1 w nocy . Chciałem uniknąć tłumu na jeziorze , więc o tej późnej porze , gdy wszyscy spali , wymknąłem się po cichu z mojego domu nad jezioro . Miałem własną łódź , też nie wierzyłem w potwora , bo inaczej bym nie wypłynął o tej godzinie popływać dla relaksu . Byłem naprawde daleko od lądu , nie sądziłem że ,,coś" mnie obserwuje . Było naprawde ciemno ale nie aż tak żeby nie dostrzec że tuż za mną płynęło jakieś stworzenie . Nie wystraszyłem się , wkońcu jak każdy mężczyzna pewny swej odwagi właczyłem sobie radio i zacząłem wędkować . Gdy nagle coś zachwiało moja łódź , ale był wiatr więc dalej sobie wędkowałem i stało się coś dziwnego. Odczułem wrażenie , że coś mi się przegląda . Gdy nagle usłyszałem plusk wody , własnym oczom nie wierzyłem co ujrzałem ! Z wody wynurzyła się bardzo długa szyja , koloru czarnego , głowę miało wielkości łóżka , naprawde było ogromne . Nessie była około 1-2 m ode mnie . Poczułem strach jakiego nikt z was nigdy nie odczuł . Myślałem że zginę , że potwor mnie pożrę albo utopi . Tak się nie stało . Nessie wpatrywała się we mnie . Moją uwage przykuły jej piękne , ogromne oczy . Wielkości talerza , lśniące , dosłownie hipnotyzujące . Czułem się jak w transie . Nie mogłem się poruszyć , patrzyłem tylko w te piękne oczy . To stworzenie nie było groźne . Nic mi nie chciało zrobić . Przestałem się bać , wyciągnąłem ręke ale nessie nie dała się dotknąć . Zbliżyła się do mnie a ja wycofałem ręke . Radio wciąż grało . Nessie spojrzała na radio dziwnym wzrokiem . Zaczęła krążyć wokół łodki . To mnie przeraziło . Wyłaczyłem radio . Nessie znowu zawisła nade mną . Patrzyłem wciąż w te cudowne , niewinne oczy . To było piękne . Po wyłaczeniu radia znów wyciągnąłem ręke do nessie . Ona podpłynęła , a ja nie czułem już strachu . Nie bałem się . Jakbym miał świadomość że jestem bezpieczny . Dotknąłem jej ,, pyska " i pogłaskałem ją . Nessie zamknęła oczy jakby wiedziała że ja tez jej nic nie zrobie . Zabrałem ręke , wyciągnąłem wędke z wody i nessie odpłynęła . Spojrzała na mnie raz jeszcze , i zniknęła w odmętach wody . Gdy dopłynąłem do brzegu wierzyć mi się nie chciało , że mnie , człowieka który niewierzył w potwora , i tylko dlatego miał odwage wypłynąć sam na jezioro w nocy , spotka coś tak pięknego . Wierzcie lub nie . Czy to prawda , tak . To prawda . To może dziwne ale wierze że uwierzycie wreszcie w nessie . To bardzo smutne gdy przeżyłeś coś takiego a inni w to niewierzą . Odbierają cie za idiotę który lubi wymyślać bajeczki . Bo pomyślcie , że przeżyliście coś niesamowitego i wiesz że to było , że pamiętasz to dokładnie bo takich rzeczy się nie zapomina , a inni nie wierzą . Wyobraźcię sobie że spotkało was coś nie niewiarygodnego , ale może miało to jakiś sens , i gdy opowiadasz o tym zaufanej osobie ona kpi z ciebie prosto w oczy . Ale nie , to było naprawde , ja niemiałem żadnej halucynacji , to nie było drzewy czy tam pień , bo tak naprawdę kto pomylilby się w takiej sytuacji ? I wierzę że kiedyś spotkam znów nessie , i spojrze w jej błyszczące oczy mówiąc , wierzę w ciebie .