Wszystko "dzięki" firmie rejestracjadomen.pl :/ To właśnie u nich wcześniej była zarejestrowana domena kryptozoologia.pl. Cholera, zanim w ogóle rozpoczęli proces transferowania domeny do nowego usługodawcy (Prohost.pl, ta sama firma u której mamy serwer), dosłownie zasypali mnie pytaniami typu "dlaczego chce Pan wytransferować od nas domenę", "a może byłby Pan zainteresowany blablabla", itd. I co najśmieszniejsze, zawsze na następną wiadomość od tych skończonych ciot musiałem czekać do następnego dnia. W końcu, jak już zdecydowali się wydać mi kod AuthInfo, okazało się, że domena całkiem wygasła i nie można jej przetransferować, a jedynie przedłużyć u nowego usługodawcy, co równało się zainwestowaniu prawie stu złotych (zamiast 0 zł gdyby transfer się powiódł). No ale cieszę się, naprawdę się cieszę, że wyrwałem nasz adres ze szponów rejestracjadomen.pl. Ta firma wykazuje po prostu absolutnie zerowy poziom profesjonalizmu, bezproblemowo można u nich domenę tylko kupić, jak zajdzie potrzeba wytransferować ją gdzie indziej to robią takie problemy, że się zesrać można.
|