Kryptozoologia

Obecny czas: 29 Lis 2024, 08:50

Wszystkie czasy w strefie UTC

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Szósty gatunek czy coś 'głębszego' ?
PostWysłany: 24 Mar 2011, 17:49 
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

A więc historia zaczyna się tak. Mając 6 lat byłem na wsi i wracając z jeziora w kanale, który odprowadzał część wody do stawu(z tego jeziora jak coś niejaśnie napisałem) zobaczyłem węża. Już wtedy miałem można powiedzieć doświadczenie bo miałem dużo książek o zwierzętach i dlatego z wężem mi coś nie pasowało. Otóż nie przypominał i nie był żadnym gatunkiem węża występującego w Polsce. Nasze węże mają bardziej brunatne barwy a ten był kolorowy. Miał niebieski kolor z żółtymi plamami rozłożonymi na ciele coś w kształt mij zygzakowatej ale były one zaokrąglone.(wiem bo przyglądałem mu sie z 5 min) rozmiarów nie podam bo był zanóżony w wodzie. No i ostatnia sprawa czy wąż może w wodzie podnieść jakąć 1/3 długości swojego ciała i głową patrzeć na ofiare(to byłam ja :hihi: ) wiem,ze potrafi to mamba czarna i habu ale czy inne też tak potrafią.

ps kilka lat później(z 4 lata temu) popatrzyłem na kaształ glów węży i głowa tamtego przypominała bardzo kształt zdradnicy. Jak myśilcie nowy gatunek czy uciekinier z zoo?(ja szukałem tego gatunku ale go nie znalazłem w necie) A namiary na miejsce to gorzewo(woj łódzkie) a najbliższe zoo to w łodzi chyba jakieś 20 km.

Temat postu: Re: Szósty gatunek czy coś 'głębszego' ?
PostWysłany: 24 Mar 2011, 18:31 
Doświadczony
Doświadczony
Awatar użytkownika

Kolorowy mówisz? Wąż Zbożowy pewnie komuś uciekła z terrarium.

Temat postu: Re: Szósty gatunek czy coś 'głębszego' ?
PostWysłany: 25 Mar 2011, 06:50 
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Niestety sie mylisz :P ,bo wąż zbożowy jest czerwony, nie niebieski, poza tym to wieś i mieszka an niej 5 rodzin, które nie posiadają i nie posiadały węży.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz [ 3 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników