Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
Zobacz posty bez odpowiedzi | Zobacz aktywne tematy
| Strona 1 z 1
| [ 3 posty(ów) ] | |
Autor | Wiadomość |
MarcinK | Temat postu: Nietoperz? Wysłany: 12 Lis 2010, 10:19 | |
Doświadczony | | | Rejestracja: 30 Lip 2010, 14:43 Posty: 755 | Czy może ktoś widział coś podobnego?
Otóż zeszłej nocy gdy szedłem ulicą zobaczyłem że naprzeciw mnie coś leci. Gdy to coś przelatywało nad mną a stałem akurat oboklatarni zobaczyłem że światło przechodzi przez jego skrzydła wiec to nie był ptak tylko nietoperz. Na oko skrzydła miały 30-40cm rozpiętości.
Wie może ktoś co to za gatunek?
| |
| |
|
Kowboj Bieszczadzki | Temat postu: Re: Nietoperz? Wysłany: 12 Lis 2010, 10:41 | |
Początkujący | | Rejestracja: 10 Lis 2010, 13:57 Posty: 37 | Nocek duży. Rozpiętość skrzydeł 35-43 cm. Gatunek pospolity na południu kraju (wg Serafińskiego).
| |
| |
|
KeviN | Temat postu: Re: Nietoperz? Wysłany: 03 Gru 2010, 18:12 | |
Zaawansowany | | | Rejestracja: 18 Lis 2010, 14:52 Posty: 156 | Możliwe, że był to Borowiec olbrzymi (Nyctalus lasiopterus) - gatunek nietoperza z rodziny mroczkowatych. Największy nietoperz Europy o rozpiętości skrzydeł do 45 cm.
| |
| |
|
| Strona 1 z 1
| [ 3 posty(ów) ] | |
Kto jest na forum |
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników |
| Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum
|
księgarnia ezoteryczna Warszawa