Cytuj:
Chodziło mi że BF to taki amerykański Makak Japoński, podobnie jak Kondory są Amerykańskimi odpowiednikami sępów. Rozumiesz?
Wybacz ale ja nie rozumiem twojego toku myślenia. Już pomijam kwestie rożnic w rozmiarach BF i makaka czy też uakari, ale za przeproszeniem co ma piernik do wiatraka?
Cytuj:
A właśnie Uakari bardzo przypominają Makaki czyż nie
nie
Cytuj:
W serialu Dzika Przyszłość było powiedziane że Prawdopodobnie Mogą Ewoluować w zwierzęta podobne do pawianów.
Ten serial podawał hipotetyczną drogę ewolucji w świecie w którym nie ma Człowieka. Mówił na przykład o ośmiornicach które hasają sobie po drzewach w lesie deszczowym. Takich scenariuszy są miliony, wszystkie opierają się na fantazji twórców.
Cytuj:
To dlaczego jakieś małpy szerokonose nie mogły kiedyś ewoluować w formy podobne do człowiekowatych?
Cytuj:
Według mnie BF jest małpą szerokonosą, być może spokrewnioną z "małpą Loy'sa".Myślę że ludzie pierwotni raczej nie przybyli do Ameryki wcześniej jak Homo Sapiens
Mogły ewoluować, może być spokrewniona, wszystko opiera się na domysłach:) ale może macie racje. BF
może też być krewnym takich kryptyd jak Ałmas czy Yeti albo Abnauaju które najnormalniej w świecie przywędrowały do Ameryki przez zamarzniętą Cieśninę Beringa.