To już co najmniej 3 raz na tym forum gdy "kryptyda" okazuje się niedźwiedziem, a ja się z Wami nie zgodzę. Prędzej przyznam rację tym, którzy twierdzą, że na zdjęciu jest pies. To pewne, że istota nie poruszała się na dwóch nogach, budowa ciała to wyklucza(zresztą ktoś wcześniej poruszał już tą kwestię). Hominid powinien mieć dłonie, widoczne palce, u "istoty" na zdjęciu wyraźnie widać kończyny przystosowane do poruszania się po ziemi, ale też kolei nie widać dużych pazurów. Ogona na zdjęciu nie widać, co wcale nie znaczy, że to nie mógł być pies (stwierdzenie czysto teoretyczne).
Dlaczego uważam, że to nie niedźwiedź? Futro wydaje się być miększe, skędzierzawione - nie zaś szczeciniaste i krótsze jak u niedźwiedzia.
Z kolei zastanawiają mnie tylne kończyny - jak na moje oko za długie i nieproporcjonalne, nie wiadomo gdzie się kończą.
No i zwierz za chudy jak na niedźwiedzia, ale może po prostu wygłodzony?
Cytuj:
Gdyby to o czym rozmawiamy było najistotniejszym tematem zdjęcia to czy autor nie umieściłby tego w centrum kadru.
Niekoniecznie, bo: po pierwsze nie wiemy czy to jedyne zdjęcie jakie zrobił, po drugie może chciał pokazać miejsce w którym je znalazł(?), lub pokazać jakiej był wielkości. Gdybym mogła zrobić tylko jedno zdjęcie to zrobiłabym takie właśnie zdjęcie plenerowe, a nie np. z profilu.
Cytuj:
Wyobraźcie sobie że znajdujecie w górach padlinę kryptydy.
A czy autor zdjęcia wiedział co znalazł? Jeśli się mylę to poprawcie, bo mogłam czegoś nie doczytać.