Po pierwsze, to że zdjęcie zostało opublikowane napisał Ivellios już na samym początku. Pierwsze wydanie tej książki ukazało się w 1982 r. (a te uaktualnione bodajże w 2006).
drego napisał(a):
Czy to jest tylko częśc zdjęcia???? (Section)
Z tego wynika, że tak. Jednak nigdzie nie ma reszty tego zdjęcia.
Wracając jeszcze do podpisu pod zdjęciem. Według niego miało ono być wykonane na początku XX wieku. Natomiast Ivellios w opisie fotografii podał dokładna date - 1894.
http://www.cryptomundo.com/bigfoot-repo ... d-bigfoot/ - tu rówież pojawia się ta data. Dodatkowo dowiadujemy się o napisie na odwrocie zdjęcia:
Cytuj:
Year 1894
Yalikom River Around Lilliott B.C.
Forestry- Hudsonbay Co.
They took the picture and the Guy that was in the picture went & stole them back from the forestry records (hudsonbay co.) I believe his last name was Holiday (Don’t know the first name)
Never took all pictures (only one) and took pictures of the rest.
(Glass Plate Photography)
z jakim zostało wysłane do Tom'a Biscardi'ego (przez niejaką Lyle Billett) i umieszczone na jego stronie. Hmm...
drego napisał(a):
Nie znam się na starych fotografiach, przyznaje, ale myśle, że do wywołania zdjęcia potrzebna jest ciemnia a wątpie, żeby koleś miał ze sobą wszystkie odczynniki i pomieszczenie (nie jestem pewny jak czy zdjęcia sto lat temu się wywoływało tak samo jak dzisiaj ale jak się myle to niech mnie ktoś poprawi)
Według tego co przed chwilą zacytowałam zdjęcie było robione na szklanej płytce wiec masz rację, na pewno wymagało odczynników i ciemni do wywołania.