Mam dla was taką oto propozycję. Mianowicie czy chcielibyście, aby zamiast - jak dotychczas - playlisty z youtube na naszej stronie zagościł odtwarzacz z prawdziwego zdarzenia?
Wpadło mi ostatnio w łapki takie małe cudeńko we flashu, nazywa się to jwPlayer, pozwala na odtwarzanie na stronie filmów zapisanych na lokalnym serwerze. W tej chwili odtwarzacz przechodzi chrzest bojowy w Paranormalium, możecie go "w akcji" zobaczyć tutaj:
http://www.paranormalium.pl/zjawa-z-rosenheim,film.htmlJak się zapewne wszyscy przekonujemy, jakość filmów po wrzuceniu ich na youtube bywa przerażająco wręcz niska.
Na serwerze mamy limit transferu 200 gb miesięcznie. Niewykorzystany transfer nie przechodzi na następny miesiąc. Jako że Paranormalium i KryptoZoo obecnie zużywają zaledwie jakieś 50 gb transferu miesięcznie, szkoda byłoby, aby pozostałe 150 giga się marnowało, stąd moja propozycja dla was związana z umieszczeniem odtwarzacza i filmów na naszym serwerze
Korzyści z tego płynące:
- szybsze ładowanie się filmów
- filmy w o niebo wyższej jakości oraz większej rozdzielczości
- większa możliwość dostosowania wyglądu odtwarzacza do wymogów KryptoZoo (kolorystyka!), można też dokleić logo serwisu
Nie wspominam już o większej oglądalności naszej strony
Można też machnąć pod odtwarzaczem linka umożliwiającego pobranie filmu.
To jak? Chcielibyście taki odtwarzacz?