Cytuj:
myślę że takiemu 4 - 5 tonowemu słoniowi to on by wielkiej krzywdy nie wyrządził
Nie da sie ukryć, że to prawda.
Co innego hipopotam, co innego słoń....w menu gadów, słonie też figurują....jako padlina....kilka razy obserwowano, jak gady, pożywiały się słoniami, które utopiły sie w wodzie...relacje, o rzakomych atakach gadów, na słoniątka, wg. mnie są fikcją...tylko słoniowi krokodyl ustępuje....w obojętnie jakiej sytuacji.
Cytuj:
Wiesz jak się nazywa gatunek który potrafi coś takiego?
Kojarzę rybę....jeśli się nie mylę, to jest to jakaś ryba głębinowa...jakiś "gardzielec"
Cytuj:
W walce pomiędzy wilkiem a rysiem, oraz rosomakiem a ariranią na kogo byś postawił?
Wilk jest nieco większy od rysia, i dlatego bardziej bym postawił na psowatego...z tego co pamiętam, rysie unikają wilków...i raczej nie chcą im wchodzić w drogę.
Arirania - Rosomak....bardzo nietypowa para... nawet za bardzo nie wiem co napisać...stawiam na "gulo gulo".
Cytuj:
I jak uważasz, rosomak miałby problem z poradzeniem sobie z kapibarą albo jeżozwierzem?
1. Jeśli w pobliżu była by woda, kapibary uciekły by rosomakowi...zresztą i tak są od niego szybsze....
2. Jeżozwierz jest w stanie obronić się przed lampartem, lwem itp....z czasem jednak, drapieżniki wiedzą co jest słabym punktem tego ssaka...jeśli gryzoń zostanie złapany za głowę, kolce na nic się nie zdadzą.