Kryptozoologia

Obecny czas: 26 Lis 2024, 04:27

Wszystkie czasy w strefie UTC

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Kilka słów wyjaśnienia...
PostWysłany: 03 Gru 2007, 17:32 
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Widzę że co do pewnych kwestii niektórzy wciąż mają wątpliwości... szczególnie zaś owe wątpliwości ujawniają się w dyskusji na shoutboksie.

Chodzi w szczególności o rzekome powiązania Paranormalium z KryptoZoo. W stopniu najwyższym wyprowadziła mnie z równowagi wypowiedź Darnoka, jakoby KryptoZoo było "poddziałem Paranormalium". Oświadczam, iż obydwa serwisy nie mają ze sobą nic, literalnie NIC wspólnego, poza tym że "siedzą" na jednym serwerze.

Obydwa portale miały kiedyś wspólną bazę danych... prawda. MIAŁY.

Prawda, część artykułów na KryptoZoo to kopie tekstów które ukazywały się wcześniej na Paranormalium... no ale to jeszcze wcale nie świadczy o tym, że skoro strona "A" zawiera artykuły skopiowane ze strony "B" to od razu musi być z nią jakoś związana czy stanowić jej "poddział".

Cytuj:
[2007-12-02 21:45.22] chupas, to portal tematyczny utworzony i starany się scalić z paranormalium (tam coś iv kiedyś szykował z forum)

Darnocze, gdybym wiedział, że będę cokolwiek "scalał", to nie zakładałbym ani KryptoZoo ani "Life after Life". Nie miałoby to większego sensu.

Głównym celem, dla którego założyłem "Polski Portal Kryptozoologiczny", była popularyzacja kryptozoologii w Polsce i stworzenie w polskim Internecie miejsca, w którym internauci mogliby się wymieniać między sobą wiedzą z dziedziny kryptozoologii (istniejąca wówczas strona kryptozoologia.w.interia.pl nie wywiązywała się z tego zbyt dobrze, bo autorowi ani w głowie było zakładanie jakiegokolwiek forum).

Cytuj:
[2007-12-02 21:42.51] z całym szacunkiem, ale to już raczej nie jest poddział Paranormalium.
[2007-12-02 21:43.44] Niby dzielimy wspólny serwer, ale redaktorów mamy innych, tak samo jak i tematykę.

Słuszna uwaga. Obydwa portale są tworzone przez dwa różne zespoły.

Powtarzam jeszcze raz - KryptoZoo i Paranormalium nie mają ze sobą NIC wspólnego, a pierdolenie że jedna strona jest "poddziałem" drugiej to bzdury godne barona Schuhausena...

To tyle co mam do powiedzenia w tej sprawie...

Temat postu: Odp: Kilka słów wyjaśnienia...
PostWysłany: 03 Gru 2007, 17:47 
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Miejscowość: z Krainy Leniwców
To skoro jest temat, mam parę pytań do lepiej poinformowanego ode mnie człowieka:

Cytuj:
(istniejąca wówczas strona kryptozoologia.w.interia.pl nie wywiązywała się z tego zbyt dobrze, bo autorowi ani w głowie było zakładanie jakiegokolwiek forum).

Strona zdechła śmiercią naturalną i tylko zalega na serwerze interii, czy może autor daje jakies znaki życia? Bo wiem, że jest tam jeden art Kiedrza, więc kontakt z nim kiedyś jakiś był.

Cytuj:
Słuszna uwaga. Obydwa portale są tworzone przez dwa różne zespoły.

Jak ktoś ma kontakt ze "Sznapsem" to proszę obudzić... ew. doinformować mnie, czy daje znaki życia.

PostWysłany: 03 Gru 2007, 17:53 
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Ostatni znak życia od admina kryptozoologia.w.interia.pl to bodajże wpis w księdze gości na tamtejże stronie

Cytuj:
Witam wszystkich. Faktycznie, aktualizacje bardzo by się przydały, ale na razie ich nie planuję, ponieważ cierpię na chroniczny brak wolnego czasu. A artykuł sam się nie napisze.
Jednocześnie chciałbym zaznaczyć, w związku z często przychodzącymi do mnie mailami z prośbami o współpracę, że na większość z nich nie będę odpowiadał. Dlaczego? Bo najczęściej pochodzą one od osób, które na swoich stronach poświęconych podobnej tematyce bezczelnie wklejają moje teksty i jeszcze podpisują się pod nimi "Copyright...itd." A później piszą do mnie, że mają artykuł o takim czy innym zwierzęciu. A skąd ja mam wiedzieć czy to nie zostało przepisane z jakiejś innej jeszcze strony? Trochę to dołujące.
Pozdrawiam wszystkich
Webmaster
2005-11-28 09:38:40

Co do Schnappiego to ostatnio był na forum 16 listopada przed południem (może napiszemy do niego?)

PostWysłany: 03 Gru 2007, 18:00 
Średnio zaawansowany
Średnio zaawansowany

Oh, iv napisałem ci na paranormalium odpowiedź, bo tutaj ściany mają uszy :)

PostWysłany: 03 Gru 2007, 18:05 
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Miejscowość: z Krainy Leniwców
Ivellios napisał(a):
Co do Schnappiego to ostatnio był na forum 16 listopada przed południem (może napiszemy do niego?)

Mi to właściwie obojętne, chciałem się tylko dowiedzieć, czy tu jeszcze bywa i ma zamiar coś robić, czy już totalnie zrezygnował. 16 listopada to niby dawno temu, ale z drugiej strony może też cierpi na "chroniczny brak czasu"...

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników