Cytuj:
Np. anakonda czy pyton jest w stanie polknac malego hipopotama!
Z tym hipopotamem, to jest bzdura....nigdy nie było jeszcze takie udokumentowanego zdarzenia.
Co innego gazela, oc innego młody, bądź co bądź hipopotam.
Jeżeli napisałeś to pod wpływem, obejrzenia filmu na YT "big snake eat hippo", to jesteś w błędzie, gdyż owym "hippo" był tapir....a wężem była anakonda.
Cytuj:
Kolejne pytanie, uwazasz ze taki puchacz ktory potrafi zapolowac na lisa, dalby rade silniejszemu i sprytniejszemu rosomakowi?
Ciężko stwierdzić....gulo, to nie taki przeciwnik co lis....on jest waga cieżka, a lis ?
Pfff....4 liga w "starciach zwierząt"
.
Mimo wszystko pojedynek gulo vs bubo, byłby arcy ciekawy...wszak bubo, oprócz lisa, jest w stanie nawet zabić młodą sarnę lub jelenia !
Powiem tak....i gulo i bubo, są w stanie nawzajem się pokonać.....nie wskaże pewnego zwycięzce takiego pojedynku...może minimalnie postawiłbym na rosomaka, ale minimalnie !!!
Wszak zawsze w grę wchodzi remis....w razie zagrożenia puchacz jest w stanie "napompować" się, przez co jest 2 razy większy.
Większość agresorów ucieka ile sił w łapach.
Rosomak też by zwiał...
Cytuj:
Wytypuj wynik starcia pomiedzy rosomakiem a pawianem.
Ja mam postawić na gulo ?
Nigdy w życiu....jakoś nie przypada mi do gustu ten ssak.
W tym pojedynku, wygrywa pawian.
Raz, że są zbliżonych rozmiarów....dwa, że pawian może być większy, jeśli jest samcem....trzy, że samiec pawiana posiada wielkie zęby, którymi może zabić lamparta(były takie przypadki)....cztery, pawiany są bardzo niebezpiecznymi stworzeniami.
Pawian wygrywa.....jeśli gulo uszedł by z życiem, to napewno nie był by w idealnej formie....wszak kły pawiana zrobiły by swoje.
Cytuj:
A w starciu miadzy gulo gulo a szympansem kogo typujesz jako faworyta, i dlaczego?
Jak wyżej.....rosomak, nie ma szans z szympansem...raz, że Pan T. jest większy....dwa, że Pan T. silniejszy i to kilkakrotnie, trzy, że w razie czego, Pan T. może użyć jako broni, jakiegoś kija, kamienia....
Tu wygrywa on bezapelacyjnie.
To nie jest odpowiedni rywal dla gulo.....każde zwierzę większe od gulo, w pojedynku "na serio", wygra z nim i .
Cytuj:
JAKIE ZNASZ DRAPIEZNIKI KTORE W POJEDYNKE Z POWODZENIEM RADZA SOBIE Z WIEKSZYM PRZECIWNIKIEM OD SIEBIE?
Jako tako, w tej chwili nic mi do głowy nie przychodzi....potem, pewnie mi się coś przypomni
I jeszcze jedno....nie mam nic przeciwko, twoim pytaniom kto wygra pojedynek między X i Y, ale dobrze by było, gdybyś napisał, kogo TY typujesz w takim starciu i dlaczego.
Z chęcią poznałbym twoje argumenty "za" i "przeciw". Ja piszę to, co myśle o takich pojedynkach....w większości starć, ciężko stwierdzić, kto by wygrał.....możemy tylko przypuszczać....nie wiemy wszak jak te zwierzęta zachowały by się na wolności w walce 1 vs 1... jak by walczyły itp.
I jeszcze jedno....
Cytuj:
A można w ogóle rosomaki w domach trzymać?
Raz, że nie można....dwa, że nikt takiego pupila nie hoduje w domku....trzy, że jest to zwierz chroniony i dosyć rzadki.
Trzymać nie można...."udomowić" i oswoić", raczej.....TAK.