Kryptozoologia

Obecny czas: 26 Lis 2024, 15:16

Wszystkie czasy w strefie UTC

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Na wesoło ;)
PostWysłany: 05 Maj 2007, 23:59 
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Proponuję w tym temacie wstawiać wszystko, co nas rozśmieszyło, a przynajmniej z lekka rozbawiło ;)

Na początek: autentyczne kwiatki z polskiej Wikipedii. Zachowano oryginalną pisownię...

Cytuj:
Anakonda dusiciel
ANAKONDATO BARDZO DUZY JADOWITY WĄŻ.ŻYJE W LASACH TROPIKALNYCH,AMAZONKI.UKRYWA SIE POŚRÓD DRZEW I KRZAKÓW. NAJPIERW WYSZUKUJE ZDOBYCZ A PUŻNIEJ JĄ ATAKUJE.ATAKUJE LUDZI ALE BARDZO ŻADKO ,TYLKO GDY JĄ ZDENERWÓJĄ ANAKONDA JEST NIEBEZPIECZNA, STRASZNA

Patająk
PATAJĄK - twór powstający ze skrzyżowania pająka z patyczakiem; należy ponoć do ssaków, ale nie jest to jeszcze stwierdzone, ponieważ nadal trwaja badania DNA tego, zaś na podstawie zachowania stwierdza sie, ze nie moze być spokrewniny z żadną istotą rozumną tzn. ewolucyjnie zatrzymał sie gdzieś na etapie plazińców ( stąd też splaszczenie grzbietowo - brzuszne i słabo rozwinięty układ nerwowy.

Mucha (owad)
Mucha to owad skrzydlaty o wielkich oczach złożonych. Ma wiele gatunków:od owocówki do wielkiej muchy końskiej i bzyczy. bzzz bzzzz Jej aparat gębowy jest liżący i lubi natrętnie siadać na jedzeniu i różnych rzeczach co jest nieco irytujące. Muchy są uparte, złośliwe i denerwujące

Kurcze blade
Kurcze blade (Gallus pallidus) to rodzaj kury spotykany na wszystkim kontynentach, choć w Polsce najczęściej. Choć ornitolodzy są podzieleni co do genezy tego gatunku, charakterystyczna bladość i buntownicze zachowanie są elementami klasyfikacyjnymi. Kurcze blade charakteryzują sie tym, ze nie może znieść życia w klatce, i przy każdej sposobności ucieka do lasu. To waśnie przez życie w klatkach a potem w lesie biolodzy tłumaczą charakterystyczną blade cerę która dala nazwę gatunkowi.

Wyżły
Wyżly to piekne psy.... badrdzo towazyskie i zabawowe! na poczatkui, w bardzo mlodym wiekju.... poruszaja sie zmiesznia niezgreabnie, ale sa dobrymi kupmlami! jeli juz ie do kogos przywiazuja, ...to tak na stale! Sa czujne.... a i duzo odruchow maja ludzkich! Moja 0.7 roczna wyzlica to spoich, ....duzo je...... czasem bywa niegrzeczna i trocge paskudzi przyjedzeniu i poiciu -co jest zaslugo nazbyt dlugich warg :) ale nie przeszkladza to biporac pod uwage caloksztalt! te psy sa kochane, czysckuitkie..... GRZECZNE -jak sie je dobrze ulozy! Potrzebuja duzo miejasc na bieganie, nigdy nie siedza spokojnie, ...jakto mysliwskie psy ....caly czas cos musza kopac... weszyc..... Ale nie ma propbemu z kapiekla, jak sie pieds wybrudzi....lubia wode, chcetnie pliwaja w rzekjasz i sa ....kochane :) !!!!

Smokofilomidanek
Smokofilomidanek to imię smoka.Nie ma ICH,bo był tylko jeden,jedyny i niezastąpiony.Jeden z najmilszych smoków jakie znałem.Ponieważ nie ma Go od wielu,bardzo wielu lat,to ktoś podpisujący się jako ON,popełnia nadużycie.Nie mam wiadomości o Jego powrocie,a jedyny ślad istnienia można spotkać na taśmach filmowych jeśli się nie rozsypały ze starości(miałyby ponad 30 lat)Dlatego następne hasło pt.rozmnażanie jest nieuzasadnione,bo można co najwyżej napisać o rozmnażaniu się smoków.

Karawana
Karawana to takie zwierze.

Temat postu: Odp: Na wesoło ;)
PostWysłany: 06 Maj 2007, 17:25 
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Koserz
http://pl.wikipedia.org/wiki/Kopi_Luwak - sam bym się takiej napił ;). Polecam jeszcze wpisac na Wiki "gówno artysty".

PostWysłany: 08 Maj 2007, 22:01 
Specjalista
Specjalista
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków
Jeśli kiedykolwiek z wypiekami na twarzy oglądałeś/-aś Ulice Sezamkową ta strona rzuci nowe światło na Twoje dzieciństwo :P

PostWysłany: 20 Maj 2007, 14:08 
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Przemyśl
Cytuj:
Panzerfaust (pol. "Pancerna pięść")[w slangu ET "PF"; "Panzer"; "Panza";] {opis w skrócie: wspolczesny granatnik pp} Broń często wybierana przez początkujących graczy przez co zyskała sobie złą sławę. Broń w rękach doświadczonego gracza zabija dowolny obiekt w promieniu 100m. Przytoczę tu cytat" Po czym poznać dobrego gracza z PFem? Strasznie Wk***ia"

PostWysłany: 23 Sie 2007, 13:00 
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź
Ostatnio, szwendając się po necie, natrafiłem stronę www.paranormalne.pl 
Oczywiście grzechem by było, nie wejść na tamtejsze forum, gdzie i dział o kryptozoologi jest.
Natrafiłem tam, na bardzo ciekawy temat, który nie równa się z żadnym temat będącym na naszym forum.
http://www.paranormalne.pl/index.php?showtopic=10612

Nazwa tematu, z lekka pokręcona, jak cały temat - "Zwierze Wielkości Konia Spotkane W Lesie, nie wiadomo co to" (gdy to czytasz, powinna być muzyczka intra z "Archiwum X" ;) )
W skrócie :
jakaś osoba widziała w lesie, jak to sama nazwała "biegającą dupę" .
Wątek ten jest popularny...8 stron...teorii mnóstwo(od fantastycznych - satyry - po normalniejsze - sarny) a zauważyłem, że ci którzy są za zamknięciem tego tematu, sami dostają warny.
Tutaj, ten temat by długo nie postał....
Mimo, iz jest nawet zabawny....

PostWysłany: 23 Sie 2007, 13:24 
Specjalista
Specjalista
Awatar użytkownika

Jak przeczytałem już w pierwszym poście, iż "las lubiliśmy przez fascynacje do filmu władca pierścieni " to nie wiedziałem czy mam się śmiać czy płakać... A dalsze zdania już mi wskazały drogę - płakać ze śmiechu

PostWysłany: 23 Sie 2007, 13:30 
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Miejscowość: z Krainy Leniwców
Omg... głupota ludzka nie zna granic... >.>

PostWysłany: 23 Sie 2007, 13:32 
Specjalista
Specjalista
Awatar użytkownika

Słuchajcie, może zaprosimy krwawegojepetto do nas ? Zawsze chciałem porozmawiać z człowiekiem, który nawet w przekleństwach orty robi :D

PostWysłany: 23 Sie 2007, 14:58 
Zaawansowany
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Virgo C. napisał(a):
Słuchajcie, może zaprosimy krwawegojepetto do nas ? Zawsze chciałem porozmawiać z człowiekiem, który nawet w przekleństwach orty robi :D
Byłoby ciekawie... :D  :D  :D Nie no nie mogę... Już dawno się tak nie uśmiałam. Koleś sobie ewidentne jaja robi a ludzie mu wierzą.

PostWysłany: 23 Sie 2007, 15:58 
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Cytuj:
Słuchajcie, może zaprosimy krwawegojepetto do nas ? Zawsze chciałem porozmawiać z człowiekiem, który nawet w przekleństwach orty robi

Prędzej ja go zbannuję. Jestem tam redaktorem :D Jak żyję, przez cały okres bytowania na tamtym forum takiego lola nie widziałem :P

PostWysłany: 23 Sie 2007, 16:01 
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

A mnie najbardziej rozśmiesza to, że ci którzy są "za" zamknięciem, ich zdaniem "tego głupiego wątku", dostają tudzież uwagę o zagrożeniu ze strony warna, bądź same warny  ::)

No i teraz już, nie wolno używać w tym wątku, słowa "dupa", tylko zad  :P .

Iv, trza szybko działać, zamknąć ten temat trzeba....ktoś czyta potem te bzdety i przez to ma coraz gorsze zdanie o kryptozoologi.
Przecie właśnie w tym dziale, jest nieszczęsny temat  ::)

Ostatnio edytowany przez Kiedrzu, 23 Sie 2007, 16:04, edytowano w sumie 1 raz

PostWysłany: 23 Sie 2007, 16:02 
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Spox, ja już ten wońtek zamknąłem :]
I mam w biegającej dupie to, co powiedzą pozostali moderatorzy VRP.

PostWysłany: 06 Wrz 2007, 20:22 
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

A teraz kolejny temat, prosto z paranormalne.pl

W tym "odcinku" nasze "paranormalątka", przez 8 stron wałkują temat syren.
Kilka lepszych rodzynków jest ;).
http://www.paranormalne.pl/index.php?showtopic=183

Mi przypadł do gustu ten fragment posta :
"Nie jestem do konca pewnien ze to fake(chodzi o szczątki syren itp) bo sugerując sie dawnymi opowiesciami o syrenach przychodzi mi tylko jedno na mysl >>przeciez ludzie nie wymyslaja sobie ot tak dziwnych rzeczy

A tu by się koleżka zdziwił....
Pisownia oryginalna rzeczjasna...

PostWysłany: 06 Wrz 2007, 20:59 
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Taaa...
Czyli kolejny temat do zamknięcia.

Co też żem ja uczynił.

Najśmieszniejsze jest to, że Tam Każdy Użytkownik Pisze Tytuł Tematu Mniej Więcej Tak.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz [ 14 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników