Cytuj:
Jak narazie te wszystkie argumenty przemawiają za tezą Kiedrza. Poza tym mylisz się co do tych badań. Nie tak dawno temu bodaj BBC wyłożył olbrzymie pieniądze na zakrojone na szeroką skalę badania wykorzystujące najnowocześniejsze technologie. Figę znaleźli...
W takim razie pojawia się kluczowe pytanie, dlaczego na Waszej stronie(piszę Waszej, bo jesteś adminem, nie znam tutejszych koneksji) jest napisane właśnie to, co zacytowałam?
I przede wszystkim jak wyruszają takie ekipy mundralińskich to nie publikują tych najważniejszych i powiedziałabym najpikantniejszych rzeczy.
Jak się rozbije statek kosmiczny gdzieś w Ameryce Południowej to masz niby dostęp do ich badań? Bo z tego co ja wiem to urywają łeb sprawie, a świadków w ten czy inny sposób przekonują, że mają siedzieć cicho.
Cytuj:
Ja bym nie badał brzegu do którego mają dostęp turyści. Chyba że Nessie liczy na dokarmianie, w innym wypadku powinna unikać hałasu. A tego na owym brzegu nie brakuje.
A ja bym badała wszystkie brzegi, podwodne jaskinie, bla bla, nawet te najgłębsze. Solidne badanie to takie, które bada nawet coś, co by się wydawało, że na logikę można odrzucić.
Cytuj:
Czyżbyś była zwolenniczką teorii, że Nessie żyje w jakiejś podwodnej jaskini o której nie wiem bądź też korzysta z, hipotetycznego, połączenia jeziora z morzem ?
No nie wiem, w to akurat jakoś wątpię...
Cytuj:
Wybacz ale obecnie taki argument może podnosić tylko i wyłącznie ktoś, kto z techniką jest na bakier...
No, czyli ja
Cytuj:
Owszem, małe gryzonie czy ptaki potrafią znacznie ograniczać swoje potrzeby energetyczne, a czesto wręcz następuje u nich zmniejszenie organów wew. Ale my tutaj mówimy o stworzeniu, które ma mieć kilkanaście metrów długości, jak napisał Kiedrzu - jedna rybka na tydzień mu nie wystarczy.
Znów mówię - nic nie wiemy na temat budowy biologicznej tego stworzenia, więc wyciąganie jakiejkolwiek teorii na temat tego, co może, a czego nie może, jest cokolwiek irracjonalne