Koniec...
Prawidłowe odpowiedzi :
rebus 1 - Chupacabra
dlaczego ?
fotka 1 - krew - dla chupy, ponoć jest/był to nektar życiodajny
fotka 2 - koziołek matołek - wyżej wymieniona krew była zazwyczaj kozia...stąd też druga nazwa chupy - wysysacz kóz
fotka 3 - to jest kamera przemysłowa
w kształcie ufo...ponoć chupa jest właśnie podrzutkiem z kosmosu
rebus 2 - Yeti
dlaczego ?
fotka 1 - na owym zdjęciu widnieje niejaka wampa - stwór z uniwersum SW, tak, tak, to ta istota, która zaatakowała Luka Skywalkera....na szczęście Luke miał przy sobie miecz świetlny i "usunął" biednej istocie jedną łapę...ale odziwo bestia nadal żyła...wiele lat później doszło do ponownej konfrontacji owej bestii z Lukiem i ....yyy...o czym ja mówiłem ? A no tak....wampa została stworzona na podstawie właśnie wizerunku yeti, oba stworzenia są przeca "ice creatures"
wizerunek wampy...jakby ktoś nie pamiętał
http://images.wikia.com/starwars/images ... rWampa.jpgfotka 2 - Irbis czyli pantera śnieżna....jest tajemnicza i nieuchwytna jak yeti i zamieszkuje ten sam obszar co ten hominid czyli Himalaje
fotka 3 - to było dosyć trudne....to jest część żelazka zwana potocznie stopą....jak wiemy większość dowodów na istnienie yeti, to przede wszystkim odlewy stóp tej bestii....
Te rebusy, aż tak trudne nie były...chyba ......
Widać że rebusy w młodości nie sprawiały problemów dla Chupasa, Virga, Vilqa, Nikifoora i Schnappiemu....jedynie SWAT przy jednym rebusie się potknął, ale wydaje mi się, że to był wypadek przy pracy...
Jakieś pytania, pretensje ?
Temat otwarty przez najbliższą dobę....