Virgo C. napisał(a):
Oho, przez nikifoora anarchista przemówił. Uwolnić świnie z kojców !!
A my będziemy wpieprzaj kotlety sojowe. Dziękuje, postoje.
Tak, taka teza również wchodzi w skład moich zielono-anarchistycznych poglądów. Nie jestem wegetarianinem, ale na zwierzęta można także POLOWAĆ, a przynajmniej hodować je w humanitarnych warunkach, byle nie wp...ły mączek kostnych czy innego świństwa i by przebywały na świeżym powietrzu.
Virgo C. napisał(a):
Co do karmy dla kotów - dziwnym trafem jedzenie dla kotów człowiek może jest bez obawy. Jak to określił jeden z jedzących - niezłe, tylko niezbyt słone. Ropa, ropa... gdzie tam ropa ?
Ja również kiedyś próbowałem suchą karmę dla zwierząt i gorsza od np. parówek nie była. Ale w pożywieniu zarówno ludzkim, jak i psim czy kocim, kupowanym w takiej np. Biedronce znajduje się mnóstwo najróżniejszych barwników czy konserwantów, nie mówię że koniecznie musi to być przerobiona ropa, w każdym razie są to olbrzymie paskudztwa.
Virgo C. napisał(a):
Co do ostatniego, wykrzyczanego zdania - skoro nie jest dla niego to dlaczego istniejemy i jesteśmy gatunkiem dominującym ? Dlaczego nas np. lwy zaraz po zejściu z drzewa nie zjadły ?
Załamka... Co za idiotyczne pytanie? Czy Twoim zdaniem człowiek został przez jakąś wyższą siłę stworzony i obdarzony wiekszą niż inne stworzenia inteligencją po to, aby zniszczyć dorobek miliarda lat ewolucji, jedne zwierzęta zamknąć do gigantycznych chlewów czy kurników, drugie, niesprzyjające mu całkiem wytępić, a te które podziwia zamknąć w zwierzyńcach i ogrodach zoologicznych? Dla mnie, jesteśmy tylko kolejnym gatunkiem, który ma równe co inne stworzenia prawa i obowiązki. Może inteligentniejszym, ale co z tego?