Dobra....szkoda, że tak mało osób wzięło odział...no ale trudno....taka zagadka raczej jest "niewypałem"....więc nastepnej takiej nie będzie...macie to jak w banku
No to zaczynamy...
1. Ten tajemniczy lewiatan, to.......megamorda/megapszcza.
Nie wierzycie ?
Odwrócie to zdjęcie....osobnik na tym zdjęciu, poprostu sobie odpoczywa(
?) lub poprostu zakończył swój żywot(
?)....ale zdjęcie i tak mogło zmylić.....bo "gębę" jegomościa, każdy już zapewne zna
2. No cóż...tu były problemy...ten tajemniczy szkielet, to "FAKE". A miał on należeć do MGŚ czyli do Mongolskiego Robaka Śmierci... zamazałem napis z nazwą tego stwora....wiedziałem, że same zdjęcie mogło sprawić problemy.
3. To była w miere łatwa....ten szkic przedstawiał "serpentową" wersje Taztka, czyli Tatzelwurma....wraz z dziadem, który miał z nim "solówke"....jak z tego wyszedł ?
No i bonus......hehe...dwie próby odgadnięcia tego stwora i dwie nieudane.
Jestem górą.....
Nie no to był żart. Obie próby zakończyły się sukcesem.
Ryba z rysunku to Raja Wielka.
Początkowo w bonusie miała być raszpla, ale ostatnio o niej na forum było głośno....potem w bonusie miała być megamorda(zdj.1), ale zdecydowałem postawić na raje - po cichu liczyłem na to, że raja jest wśród forumowiczów, rybą małą znaną...
No cóż nie udało mi się zyskać kilku punktów, no ale trudno....brawa dla tych co wzięli udział w zagadce...wszystko było trudne do odgadnięcia, no ale nie będę dawał w zagadkach zdjęć okapi czy latimerii, to było by zbyt łatwe....
Podsumowanie:
Tryk - 5 punktów - za bonus
Schnappi - 7 punktów - za bonus + ryba i tatzek
Ajris00 - 1 punkt - za Tatzka, no ale lepszy 1 punkt, niż żaden
Kiedrzu - 0 punktów
Pytania, groźby, zażalenia ?
Temat póki co otwarty....