Kryptozoologia

Obecny czas: 29 Lis 2024, 10:33

Wszystkie czasy w strefie UTC

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 38 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Temat postu: Ewolucja na naszch oczach?
PostWysłany: 27 Paź 2006, 12:15 
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Wiesz....musiałbym przejść na tym do porządku dziennego, bo nic i tak bym juz na to nie poradził, głową muru nie przebiję.... :( :(
Czyli uważasz, że nie ma sensu chronić zwierząt, tylko dlatego, że np. mnie czy Tobie ich wymarcie nie zaszkodzi :?:

PostWysłany: 27 Paź 2006, 12:19 
Średnio zaawansowany
Średnio zaawansowany

Miejscowość: Murcki City
Nie chodzi mi o to, że zwierzęta żadkie trzeba chronić, ale ja akurat bym za takim waranem nie tęskniłam. Tyle, że troch szkoda by było już ich nie oglądać.

PostWysłany: 27 Paź 2006, 12:21 
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Miejscowość: z Krainy Leniwców
"Schnappi" napisał(a):
Czyli uważasz, że nie ma sensu chronić zwierząt, tylko dlatego, że np. mnie czy Tobie ich wymarcie nie zaszkodzi :?:

Nie, ale twierdzę że lepiej zapobiegać niż leczyć. Teraz to je trzeba ratować i sztucznie rozmnażać w niewoli. A nie lepiej było wcześniej pomyśleć, zanim się np. wybijało wilki? Jak trwoga to do zoologa... Nienawidzę takich ludzi co najpierw wybijają zwierzaki bo "to one zaczęły nam szkodzić", a potem wielka tragedia bo się okazuje że zwierzów coraz mniej :| Złota zasada Chupasa: "człowiek = cywilizacja = zagłada zwierząt". To tyle ode mnie...

Ostatnio edytowany przez Chupas, 27 Paź 2006, 12:22, edytowano w sumie 1 raz

PostWysłany: 27 Paź 2006, 12:27 
Moderator
Moderator
Awatar użytkownika

Ty byś może nie tęskniła, ale np. ja bym tęsknił. My ludzie popełniamy ten ogromny błąd, że wartościujemy, sądzimy wg tego, czy dane zwierzę jest puszyste i milutkie czy nie, czy karmi młode mleczkiem, czy nie. Tak myśleć nie można. :( :evil: :(
Ale...echch...muszę się zgodzić, że wymarcie jakiegokolwiek gatunku nic by w moim życiu nie zmieniło, tylko byłbym załamany i wkurwiony..... :(

PostWysłany: 27 Paź 2006, 12:34 
Średnio zaawansowany
Średnio zaawansowany

Miejscowość: Murcki City
Chupas ma racje nie można najpierw wybijać zwierzaków, a potem che się je ratować. Ja lubie puszyste zwierzaki, ale gady też mi nie przeszkadzają. Ja mam nadzieje, że one nie wygina i naprawde trzeba je rozmnażać w niewoli. Bo mogą wyginąć

PostWysłany: 27 Paź 2006, 12:35 
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Miejscowość: z Krainy Leniwców
"Schnappi" napisał(a):
My ludzie popełniamy ten ogromny błąd, że wartościujemy, sądzimy wg tego, czy dane zwierzę jest puszyste i milutkie czy nie, czy karmi młode mleczkiem, czy nie. Tak myśleć nie można. :( :evil: :(

No właśnie. I stąd pochodzi najwięcjej cierpienia zwierząt: sprowadzane w nieludzkich warunkach egzotyczne zwierzęta, skandalicznie traktowane takowe zwierzaki przez nie mających pojęcia o ich hodowli właścicieli, porywanie młodych małpek od matek bo małe i milutkie sprzeda się jakiemuś kretyńskiemu milionerowi którego córeczka chce nową zabawkę :evil: :evil: To jest dopiero ZUO :evil:

PostWysłany: 27 Paź 2006, 12:45 
Zaawansowany
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Katowice
Jesli mamy cos zadkiego ne powinniśmy go więzić. Ludzie są tacy ze jak znajdą coś dziwnego i uda im się to schwytać to przeważnie sprzedadzą je do jakiegoś zoo i bedo zbijac niezłą fortune.

PostWysłany: 27 Paź 2006, 13:50 
Administrator
Administrator
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź
Co ten temat robi w kryptydach...wypad z tego działu, bo jesli by coś tu miało by być o kryptydach to dawno już panuje tu niezły OFFTOP.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz [ 38 posty(ów) ] Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników