To mój pierwszy post, wielka szkoda, że w takich okolicznościach.
To straszna tragedia. Dla mnie, jako zapalonego herpetologa - amatora wiadomość o jego śmierci była szokiem, nie mogłem i nie mogę w to uwierzyć. Usłyszałem o tym w wiadomościach, najpierw byłem totalnie zrezygnowany i zdołowany, a potem zacząłem płakać jak dziecko. :cry: Nie potrafię sobie wyobrazic weekendowego popołudnia bez programu z udziałem Steve'a. To był niezwykły, wspaniały człowiek. Takiego jak on przed nim nie było i obawiam się że nigdy już nie będzie. Jedyna nadzieja w jego dzieciach - Bindi i Bobie. Miejmy nadzieję, że będą kontynułować jego dzieło ochrony przyrody i zmiany negatywnego stosunku ludzi do zwierząt takich jak krokodyle, węże czy pająki. Był moim autorytetem, nikt tak nie znał zwierząt jak on. Wieczny spokój jego duszy.
Portal Kryptozoologiczny to strona przyrodnicza, myślę, że z powodu śmierci tego wielkiego przyrodnika powinno się ogłosić na stronie coś w rodzaju żałoby. Co o tym myślisz Ivellios?
[size=9px][
Dodano: 2006-09-05, 22:18 ][/size]
Jeszcze raz ja:
Każdy, kto oprócz ,,Łowcy krokodyli'' oglądał też programy z udziałem innych sławnych miłośników gadów na pewno zauważył, że wszyscy inni do chwytania np. jadowitych węży używają specjalistycznego sprzętu (np. specjalnego chwytaka czy przyciskacza), prawie nie dotykają ich gołymi rękami. Mimo to byli kąsani przynajmniej kilka razy (a nawet sto kilkadziesiąt) i przynajmniej raz byli już jedną nogą na tamtym świecie. A Steve łapał gołymi rękami, bez żadnych zabezpieczeń nawet najjadowitsze węże na świecie - australijskie tajpany. Mimo to nigdy nie został nawet draśnięty. Dowodzi to jedynej w swoim rodzaju więzi, jaką nawiązywał ze zwierzętami. Groźne i często nie rozumiane zwierzęta straciły jednego ze swoich obrońców, z pewnością najbardziej zasłużonego.
Ech.....jeszcze jedno:
Naprawdę, na tym świecie nie ma sprawiedliwości. Skoro taki dobry człowiek, który pomógł tylu ludziom i zwierzętom zostaje tak brutalnie zdjęty z tego padołu, a odrażający zwyrodnialcy, rozpowszechniający w sieci filmy na których chełpią się rzucaniem chomików o ścianę wciąż po tym świecie chodzą
, to na prawdę... :x Albo Boga nie ma, albo jest tak samo okrutnie niesprawiedliwy jak my ludzie!
Jeśli obraziłem tym czyjeś uczucia religijne - szczerze przepraszam, ale musiałem to z siebie wyrzucić.