Hamtaro napisał(a):
Po pierwsze pytania nr 1,6,8,12,18 są tym samym pytaniem, na które była już odpowiedź wcześniej innego użytkownika czyli możliwe że to po prostu naciągnięcie faktów.
2.Porywanie dzieci to prawdopodobnie także naciągnięcie.
3.Chochliki są polskie i to jest na pewno wymysł( tak przynajmniej uważam
![Tongue :P](./images/smilies/tongue.gif)
)
4.Nie wiem ale jeśli będą jakieś informacje to Ci dam znać.
5.Jest zbyt mało obserwacji i donosów żeby Ci na to odpowiedzieć( ale małpa to i drzewo i ziemia).
7. Szympansy też używają ,,narzędzi".
9. A jak reagują na naszą lub innych zwierząt, albo uciekają przed nimi, albo nie zwracają uwagi.
10.Przepatrz galerie naczelnych i zobacz gdzie małpy mają oczy.
11.Na to Ci nie odpowiem bo ich nie widziałem i jest zbyt mało obserwacji ( mogą być tylko domysły).
14.Zapytaj tamtejszych tubylców.
15.U każdego gatunku zwierząt, zdarza się jakiś rodzaj walki między osobniczej( nawet u człowieka).
16..Jeśli żyją na drzewach to owocami, jeśli w wodzie to rybami lub innymi żyjącymi tam stworzeniami, a na ziemi to padliną,korzonkami i lub innymi zwierzętami.
17.Poziom agresji wg tubylców jest wysoki zapewne, ale składa się na niego kilka czynników ( np. zachowanie tubylców przy spotkaniu, albo poziom głodu Gneny lub okres życia).
18.Możliwe że kontrolują ilość jakiegoś gatunku na tym terenie. A rośliny może nawożą swoimi odchodami.
Jeszcze jakieś pytania?
Już wyjaśniam co źle i dlaczego.
Pytania na które odpowiedziałeś (jak i te od których szczupakiem się wywinąłeś) nie były kierowane bezpośrednio do Ciebie a do wszystkich którzy
mogą na nie odpowiedzieć. Co do tych które udzieliłeś to:
2. Tak? A ja znam przypadki porywania ludzkich dzieci przez naczelne. Pytałem
po co im te dzieci.
3. Są nie tylko polskie ale ogólnie słowiańskie. Do tego wszyscy wiemy że to są tylko echa ludowych legend i nie należy brać ich na powarznie. Dodam ze to pytanie było czysto teoretyczne i chodziło w nim bardziej czy gnena nie spełnia podobnej roli dla tubylców jak one dla nas.
4. To daj znać jak coś znajdziesz a niej że dasz znać...
5. A także słońce, księżyc, ogień, woda, KAPITAN PLANETA!
7. Także goryle, pawiany, orangutany ale i kruki, jaszczurki... nic nowego mi nie powiedziałeś. Zwłaszcza że pytałem o naszą małpkę a nie o szympansy.
9. To było naprwadę głębokie...
10. Chyba Ci już powiedziałe... dodam że pytanie skierowane było do tych co
wiedzą a nie tych co zgadują.
11. Ponownie, nie wiesz = nie zabieraj głosu.
14. j/w.
15. Serio? Kolejna głęboka myśl "wujka dobra rat/da". Pytam, oczekuje żetelnej odpowiedzi.
16. Jak na drzewie to koniecznie owocami? Jak Gepard je gazele na drzewie to znaczy że ją tam złapał?
17. Że jak? Więcej Chaosu niż treści w tej wypowiedzi....
18. Zgaduje że chodziło o 19-ste więc na nie odpowiem. Poraz n-ty mówisz coś czego nie wiesz, ja będąc amatrorem znającym Afrykę tylko z google wiem jakie gatunki
mogłyby skorzystać na istnieniu takowych małp. Ty zaś zapodajesz jakieś mongolskie teorie które nie mają ani ładu, ani składu, ani nawet porządnych danych.
Co do tekstu o wikipedii, chodziło mi o to co włąśnie robisz. Piszesz z taką pewnością że możnaby pomyśleć że nawet wiesz o czym piszesz... szkoda że to tylko pozory...