Ale już nie poganiajmy tak Chupasa...dobrze, że wogóle są zdjęcie i je wrzucał na stronke.
A przecie nic doskonałe nie jest.
Są błędy to fakt, ale wspólnie możemy je poprawić i dodawać nowe pomysły.
I to właśnie zamierzam zrobić:
Kryptydy wodne:
-Inne
-Ryby
-Nessie i przyjaciele
Wszystko jest ok.
-Globstery - tu już tak fajnie nie jest, globster krótko mówiąc to galaretowata masa i takiego potwora z Effingham, za globstera się nie uważa, wiec uważam, iż dział powinien mieć nazwe "CO WYRZUCA MORZE" lub "NIEZYDENTYFIKOWANE SZĄTKI". Ja jestem za tą pierwsza nazwą.
Mam nadzieje, ze w tej sprawie, osiągniemy wspólny kompromis.
Kryptydy lądowe:
-wszystko gra...prawie
-Pozostałe - tam są szkice i zdjęcia Vu quanga i Kupreja - czyż nie lepsza by była propozycja moja i Caniche by powstały 2 nowe kategorie, gdzie te zdjęcia mogły by się znaleźć.
Czyli :
-najsłynniejsze odkrycia zoologiczne
-najnowsze odkrycia zoologiczne
Wtedy by było by superowo.
Fałszywki:
- i tu mamy problem, bowiem w innych kategoriach, choćby w kryptydach wodnych, mamy napisane pod różnymi zdjęciami, że jest to "fałszywka" i "fake", tak więc nie ma sensu, tworzyć tego działu.
Wymarłe:
- tu też mamy problem i to całkiem spory.
-dodo i moa - ptaki były widywane lub są ponoć widywane i tu jest problem, gdzie ich miejsce....w PTAKACH-NIELOTACH, wśród kryptyd lądowych, czy wśród gatunków które wymarły...takie samo pytanie stawiam w przypadku wilka tasmańskiego, krowy morskiej, czy nawet Mokele-Mbeme
Dlatego uważam, iz ten dział, też powinien zostać zawieszony.
Kryptydy powietrzne:
Proponuje podział na:
-gady(Kongi, ropeny itp)
-ssaki(diabły, ahoole itp)
-ptaki(TB, wszelakie gołębie wędrowne, papużki nie papużki itd)
-inne(rodsy, smoki tybetańskie?)
To jest moje zdanie na ten temat.
Zwierzęta niesklasyfikowane:
-takimi kryptydami, mogły by być chupabry, i inne devile, lecz takowe, swoje miejsce w galerii mają, tak więc uważam tą kategorie za niepotrzebną.
Fotorelacje:
-licze na to, iż w przyszłości będzie można codo tego działu "wkleić"(ten rok jest bogaty w wyprawy i to nie tylko zoologiczne ;] )
I to jest finito.
Mam nadzieje, że spodobał się wam ten podział i że uda się osiągnać jakiś kompromis, bo póki co każdy mówi(w tym ja sam), że : "trzeba poprawić nazwe", "to jest źle", "to nie fałszywka", "to jest zły podział" itd.
Tak więc licze na kompromis ;].
I przy okazjii, licze na to, iz za chwile, nikt nie będzie przepisywał wszystkich kategorii z galerii tak jak ja i pisał: "a ja uważam, że powinno być tak i srak itd".
Mówmy konkretnie, co nie pasi i co nie gra.....i przedewszystkim cieszmy się, że mamy galerie z przwdziwego zdarzenia
.