Virgo C. napisał(a):
Pragnę Ci przypomnieć, iż w przypadku Bestii z Gevaudan źródła są dość ścisłe i jednoznacznie wskazują na to, iż stworzenie to przypominało wilka. Dużego ale jednak wilka. Co więcej przez długi czas wypchana Bestia znajdowała się jako ciekawostka na dworze królewskim więc i inni mogli go zobaczyć.
W tym jest problem że literatura na temat Bestii jest zbyt obszerna i trudno znaleźć najwiarygodniejsze świadectwa. Stworzenie tylko przypominało wilka. Brytyjskie Czarne Koty też przypominają zwykłe czarne pantery, nieprawdaż?
Cytuj:
Jak wygląda Chupacabra z Portoryko nie musze chyba przypominać. Ale z pewnością nie wykazuje podobieństwa do jakiegokolwiek psowatego więc twierdzenie, iż jest to jedna i ta sama istota jest po prostu śmieszne.
To chyba nie do mnie? A może czegoś nie zrozumiałeś?
Cytuj:
Natomiast większość przypadków zobaczenia Chupa Chupsa (jak Chupacabrę określił user na jednym z for, a na którym się udzialasz również) obalił Caniche w swoim artykule.
Obawiam się, że to myślenie życzeniowe że Caniche cokolwiek obalił.
Cytuj:
Czytam ten tekst o jak masz kontakt z autorką to ja mam dla niej radę - niech idzie do psychiastry czy psychologa.
Na twoim miejscu byłbym ostrożny z odsyłaniem ludzi do psychiatry. Można negować zjawisko channelingu w całości a można być krytycznie otwartym na to. Owszem, większość channelingów to bzdurne wymysły, część channelingów to rozmowy medium z własną podświadomością a niewielka część channelingów sprawia jednak wrażenie kontaktu z realnym źródłem zewnętrznym. Co do Laury Knight Jadczyk nie jestem pewien, jednak jest tam sporo frapujących fragmentów, w sensie weryfikacji informacji. Link podałem żeby unaocznić że nie tylko ja twierdzę, że część kryptyd to chwilowi goście z równoległych rzeczywistości.
Jako ciekawostkę podam, że w całym materiale LKJ jest więcej wzmianek o kryptydach, twierdzi się tam, że Nessie i inne węże jeziorne to rzeczywiście węże, długości do 12 m, tyle że to inteligentne istoty, jest ich na całym świecie kilkanaście tysięcy i żyją w skomplikowanym ekosystemie gdyż jeziora w których występują mają połączenia z ogromnymi podziemnymi zbiornikami wodnymi. Jest też wzmianka o największym zwierzęciu na ziemi, podobno to głębinowe kałamarnice które rozciągnięte na długość z mackami maja do 300 m (!?)
Cytuj:
Cała część o Bestii artykułu, do którego link podałeś to nic innego jak streszczenie dwóch pierwszych rozdziałów poniższej książki
>>>klik<<<No i co względem tego?