Miałem nic nie pisać, ale nie mogę na to patrzeć z boku:/
SF jest realne, mówisz o promach kosmicznych, ale kiedy Ciołkowski pisał o rakiecie kosmicznej, to miał w planach jej budowę, a nie domyślał się, że gdzieś na świecie żyją dzikie rakiety kosmiczne które można by wykorzystać do podróży kosmicznych. Wyobraźnia pisarzy SF jest ogromna, Lem pisał nawet o ewolucji maszyn, robotów i takie tam różne.
Problem w tym, że ty się trzymasz swojego zdania i jak ktoś się z nim nie zgadza to już się ma odczepić i w ogóle jest beeee. Płaczesz przed komputerem bo ci ktoś napisał, że pająk którego widziałeś nie jest nowym gatunkiem ptasznika który sensacyjnie pojawił się w lesie obok twojego domu, tylko po to żebyś mógł go odkryć. Po co biologia rozwijała się te kilkaset lat jak ty masz w paluszku swoją własną biologię, w której występują smoki ziejące ogniem i pokemony strzelające nie wiadomo czym. Napisałem ci wcześniej dosyć sporego posta w którym podałem argumenty przeciwko twojej teorii ale twoją odpowiedzią było tylko coś w stylu:
"nie masz racji bo ja wiem lepiej".
Jak tak dalej pójdzie to się będziemy wspólnie zastanawiać czemu ufoludki są zielone.....
Jeżeli opierasz swoje pomysły na mitologii, SF to podaj racjonalne wytłumaczenie, jakąs teorię popartą argumentami, a nie jakiś badziewny rysunek zrobiony w paincie z którego nic nie wynika....
Chcesz marzyć to sobie marz, ale to dotychczas było forum na którym podejście do sprawy było czysto naukowe.
Cytuj:
Gadanie o dowodach niweczy nasze marzenia a my chcemy marzyć. Rozumiemy się? Więc się odczep.
Koniec off topa.
Na miejscu Pabio bym ci takiego posta napisał, że więcej byś się tu nie pokazał. On podał argumenty, chciał ci wytłumaczyć gdzie jest problem a ty mu po chamsku napisałeś, że ma spadać na drzewo bo ty wiesz lepiej. O jakim offtopie mówisz?? Cały ten temat to jest jeden wielki offtop na tym forum