Kryptozoologia

Marzec 09, 2010, 19:29:41
Witamy, Gość. Zaloguj się, lub zarejestruj proszę.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji

Strona główna forum   Pomoc Szukaj na forum Kalendarz Użytkownicy Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]   Do dołu
 Drukuj 
Autor Wątek: Kolejne zdjęcia Bigfoota. Real or fake?  (Przeczytany 775 razy)
Ivellios
Administrator
Senior

Ojciec Dyrektor

Zobacz profil WWW
« : Styczeń 07, 2010, 14:03:29 »

Mieszkaniec północnej części stanu Minnesota w USA twierdzi, że udało mu się sfotografować Bigfoota kamerą wykrywającą ruch. Zdjęcie można obejrzeć na CryptoMundo.

Ivellios. Tłumacz. Student. Paranormalista. Komentator spraw wszelakich. A prywatnie - człowiek.
Choćbyś zeszedł światy, nie znajdziesz nic nad lotos: kwiat to ponad kwiaty! I skoro go raz ujrzysz na wodnej roztoczy, już go myśl nie zapomni - nie zapomną oczy. Bo nawet i w Mogoła mitrze szczerozłotej nie grają takim blaskiem Golkondy klejnoty, Ani też ze stubarwnych piór rajskiego ptaka czar takowy nie bije, ani jasność taka (...) To bogów ukochanie - ta ziemi pieszczota, cudna i tajemnicza, jak snu przędza złota...

Henryk Sienkiewicz Lotos
dopler
El Chupacabra

« Odpowiedz #1 : Styczeń 07, 2010, 16:06:55 »

Kolejne zdjęcie typu widać, że ... nic nie widać. Na całym świecie stosuje się już takie urządzenia np. zdjęcia wykonane na Borneo ujawniły bardzo rzadkie lub wręcz nieznane zwierzęta, w całej okazałości. A tu? Jakaś sylwetka, włochaty stwór stojący bokiem. Najważniejszych ceh znowu nie widać, a może nie miało być widać?
drego
Mbielu-Mbielu-Mbielu

We fight what you fear

« Odpowiedz #2 : Styczeń 07, 2010, 20:06:47 »

Mi to wygląda jak koles w czarnym kombinezonie z kapturem i w rękawiczkach. To nawet nie wygląda na futroOo

What are Friends for??---->They are forever
Black Dragon
Nowa kryptyda
*

« Odpowiedz #3 : Styczeń 07, 2010, 20:11:30 »

Jakie stworzenie idzie i nawet się nie obejrzy na człowieka z "błyskającym pudełeczkiem"? Chyba tylko takie które chce być fotografowane. Przychylę się do przedmówcy.
drego
Mbielu-Mbielu-Mbielu

We fight what you fear

« Odpowiedz #4 : Styczeń 07, 2010, 20:29:14 »

że udało mu się sfotografować Bigfoota kamerą wykrywającą ruch

Z tego zdania wynika, że kamera była automatyczna, czyli że nie było tam czlowieka:)

Ale zgadzam się z tobą, zdjęcie zostało zrobione z fleszem, reakcja zwierza byłaby natychmiastowa (odruch bezwarunkowy), obróciłby się albo zaczął uciekać. Postać na zdjęciu wygląda jakby szła na spacer.
No i zastanawiam się czemu zawsze w przypadku takich zdjęć czułość jest ustawiona na wysokie wartości ISO jak nie ma dostatecznych warunków oświetleniowych.... stąd pewnie te granulki
Fajnie by było gdyby aparat zrobił serie zdjęć a nie jedną fotkę, wtedy było by widać więcej szczegółów

dopler
El Chupacabra

« Odpowiedz #5 : Styczeń 07, 2010, 20:40:03 »

Zgadza się tyle że taki odruch następuje po błysku a nie w jego trakcie. Nastaw sobie aparat z nastawionym samowyzwalaczem i lampą błyskową, stań bokiem do aparatu i spróbuj odwrócić się w momencie błysku. Jeśli na zdjęciu będziesz twarzą do aparatu to gratuluję i proponuję zmienić nick na "szybki Lopez" Wink No ale nie to jest tu najważniejsze. Praktycznie wszyscy zgadzają się co do tego, że zdjęcie to fałszywka.
drego
Mbielu-Mbielu-Mbielu

We fight what you fear

« Odpowiedz #6 : Styczeń 07, 2010, 20:52:02 »

Wszystko zależy od czasu otwarcia migawki a jakość zdjęcia pokazuje, że nie była ona zbyt krótka. Może nie zdążysz się odwrócić, ale zdążysz wykonać ruch w stronę źródła błysku. Odruchy bezwarunkowe u człowieka są szybkie a co dopiero u zwierza który całe życie mieszka w lesie i musi uważać dosłownie na wszystko.

szymon21krakow
Kasai Rex

« Odpowiedz #7 : Styczeń 07, 2010, 21:55:16 »

bardzo marna jakość zdjęcia, niby taki sprzęt a koleś nie dostosuje go do panującyhc warunków? no chyba ze nie chciał by było wyraźniej...
Lobato
Kasai Rex

« Odpowiedz #8 : Styczeń 07, 2010, 22:23:29 »

Ten bigfoot jest jakiś taki płaski jak tekturowa postać. Żadnych wybrzuszeń ani nic.

Dobry naród.Tylko ludzie głupi

Józef Klemens Piłsudzki
Ariena
Kasai Rex

« Odpowiedz #9 : Styczeń 08, 2010, 02:28:07 »

Mi to wygląda jak koles w czarnym kombinezonie z kapturem i w rękawiczkach. To nawet nie wygląda na futroOo
Też tak myslą. Dłonie się zupełnie odznaczają (i wydaje mi się że wychodzą z grubych rękawów) a nogi wyglądają jak nogawki spodni. Do tego mam wrażenie, że widzę miejsce gdzie kończy się eee... kurtka (?).
No i tak ładnie schowany profil twarzy, idealnie za drzewkiem  Grin

"But this darkness is really full of light"

"Jeśli wszyscy myślą tak samo, to ktoś nie myśli wcale." Gen. George Patton
Lobato
Kasai Rex

« Odpowiedz #10 : Styczeń 08, 2010, 02:33:53 »

A buty ukryte za krzakami  Szczerzy zęby

Józef Klemens Piłsudzki
Lobato
Kasai Rex

« Odpowiedz #11 : Styczeń 08, 2010, 02:52:24 »

Józef Klemens Piłsudzki
dopler
El Chupacabra

« Odpowiedz #12 : Styczeń 08, 2010, 02:56:54 »

He he przecież to Stasiek Gąsienica!!! Trzy dni wracał z wesela kolegi, nie wiedzieliśmy gdzie łaził aż go ktoś namierzył pod Giewontem. Szczerzy zęby
Lobato
Kasai Rex

« Odpowiedz #13 : Styczeń 08, 2010, 02:58:54 »

Poważnie czy sobie jaja robisz Że co?

Józef Klemens Piłsudzki
dopler
El Chupacabra

« Odpowiedz #14 : Styczeń 08, 2010, 03:16:04 »

Jaki jest przepis na nową kryptydę? Zrobić zdjęcie lub film na którym "coś" widać, najlepiej nieostre, kadr w ruchu, zwierzę tyłem itp. Umieścić całą akcję w odległym miejscu na Ziemii (tak tak, większość Amerykanów nie wie gdzie leży Polska, nawet nie są w stanie podać kontynentu!) tak aby nie można było tego zweryfikować. Najlepiej odległe i dzikie góry "Tatry". Dodać historię, że miejscowa ludność od wieków zna to zwierzę, napisać relację anonimowego podróżnika i ... gotowe.
Odpowiadając na Twoje pytanie "poważnie"? dodam, że nasze Tatry o powierzchni równej 1/2 Wrocławia odwiedza co roku 4 miliony turystów!!! Jeśli jakiś hominid chce się ukryć się gdzieś w tamtych okolicach to ja proponuję tłum na Krupówkach. Smiley
Lobato
Kasai Rex

« Odpowiedz #15 : Styczeń 08, 2010, 03:27:12 »

Miałem na myśli czy Stasiek naprawdę się łaził po tatrach trzy dni.A nie przepis na nową kryptyde.
A osoba nie jest anonimowa ta wszystko pisze  Tongue Tongue

Józef Klemens Piłsudzki
Ivellios
Administrator
Senior

Ojciec Dyrektor

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #16 : Styczeń 08, 2010, 06:28:37 »

Wszystko zależy od czasu otwarcia migawki a jakość zdjęcia pokazuje, że nie była ona zbyt krótka. Może nie zdążysz się odwrócić, ale zdążysz wykonać ruch w stronę źródła błysku. Odruchy bezwarunkowe u człowieka są szybkie a co dopiero u zwierza który całe życie mieszka w lesie i musi uważać dosłownie na wszystko.
A mnie się wydaje, że na zdjęciu w miejscu gdzie jest głowa widać dwie jasne plamki. Mogą to byc oczy, ale również może to być zwykły szum. Tongue

Ivellios. Tłumacz. Student. Paranormalista. Komentator spraw wszelakich. A prywatnie - człowiek.
Choćbyś zeszedł światy, nie znajdziesz nic nad lotos: kwiat to ponad kwiaty! I skoro go raz ujrzysz na wodnej roztoczy, już go myśl nie zapomni - nie zapomną oczy. Bo nawet i w Mogoła mitrze szczerozłotej nie grają takim blaskiem Golkondy klejnoty, Ani też ze stubarwnych piór rajskiego ptaka czar takowy nie bije, ani jasność taka (...) To bogów ukochanie - ta ziemi pieszczota, cudna i tajemnicza, jak snu przędza złota...

Henryk Sienkiewicz Lotos
drego
Mbielu-Mbielu-Mbielu

We fight what you fear

« Odpowiedz #17 : Styczeń 08, 2010, 18:28:04 »

Ja też widzę te plamki, ale nie skojarzyłem z oczami bo głowa i cała sylwetka są zwrócone wg mnie w prawo, zgodnie z kierunkiem ruchu postaci. 1 moje skojarzenie to jakieś zaczepy od okularów, maski? albo poprostu nadruk na kapturze, no ale tak jak mówisz szumu na tym zdjęciu nie brakuje, wszystko jest możliwe Szczerzy zęby

Arnubis
Mbielu-Mbielu-Mbielu

« Odpowiedz #18 : Styczeń 08, 2010, 19:26:33 »

Je jestem zdania, że te plamki to zwykłe szumy. Pomysł z oczami raczej mi nie podchodzi, to popieram drega. Nie popieram też zaczepów, bo one raczej byłyby schowane pod kapturem. Opcja z nadrukami na kapturze też mi jakoś nie podchodzi, jakoś mi nie pasuje. W zasadzie resztę argumentów popieram, dłonie  wystające z rękawów i koniec kurtki nie jest trudno dojrzeć.

Blues to korzenie, reszta muzyki to owoce.
Strony: [1]   Do góry
 Drukuj 

Skocz do kategorii: